Остър конфликт се появи между политическите партии от сглобката месец преди

...
Остър конфликт се появи между политическите партии от сглобката месец преди
Коментари Харесай

Раздор преди ротацията: ПП поискаха Денков да е външен министър, ГЕРБ се ядосаха

Остър конфликт се появи сред политическите партии от " сглобката " месец преди ротацията на премиерския пост. Причината е ненадейно искане от страна на Политическа партия Денков да стане външен министер в идващия кабинет, отпред на който би трябвало да е Мария Габриел.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е безапелационен, че при ротацията Мария Габриел би трябвало да бъде министър председател и външен министър, а Николай Денков специфичен вицепремиер и министър на образованието. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков е съгласен Мария Габриел да е министър председател, само че не и външен министър. А специфичният статут на Денков и Габриел може да бъде непокътнат, в случай че те си сменят напълно позициите, разяснява той. 

Борисов съобщи, че промяната на Мария Габриел като външен министър може да провали ротацията.  " В Меморандума, който сме подписали, ясно е записано, че Денков е един неоспорим и доста добър вицепремиер и министър на образованието. Това ни е в програмата. Сега ПП-ДБ споделят: " На нас ни би трябвало външно министерство, с цел да имаме изход към света ". Контрааргументът, който им споделих, бе: " Когато Асен Василев предложи група министри единствено от Политическа партия, то това не е ли изход в областта на стопанската система, енергетиката, финансите? Когато министър Василев взе участие на ЕКОФИН - един от най-важните препоръки, това не е ли изход? Когато министърът на енергетиката взе участие във всички районни геостратегически срещи, това не е ли изход? Когато министърът на защитата в тази воюваща конюнктура в света взе участие в срещи на НАТО с най-силните евроатлантически сътрудници, това не е ли изход? ", разяснява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Борисов в коридорите на Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР